শিক্ষার আলো ডেস্ক
1. The passage suggests that capitalism
Answer: is making poverty long-lasting
2.  What might be an appropriate title of the passage?
Answer: Capitalism and Globalization
3.  The passage implies that globalization has
Answer: allowed capitalism to flourish
4.  What is the meaning of ‘laissez-faire”?
Answer: absence of government control
5. What is an antonym for Inherent?
Answer: External
6.  The house is infested …. Rats
Answer: with
7.  We should not yield … any pressure.
Answer: to
8. The opposite of ‘Friendship’ is
Answer: Enmity
9. ‘A poem begins in delight, and ends in wisdom’ said by
Answer: Robert Forest
10.  He gave up …. after his brother’s death in a road accident.
Answer: Travelling
11.  The word ‘clinch’ refers to
Answer: confirm
12. One third of the mangoes … rotten.
Answer: are
13.  Nelson Mandela was determined to _ down apartheid.
Answer: bring
14.  Choose the correct sentence:
Answer: The man is addicted to gambling
15. He became rich overnight. The underlined word is a/an (A) noun
Answer: adverb
 
	    	 
		    













Discussion about this post